fbpx

Varför en laddbox hemma ?

Villa sverige

Varför behöver du en laddbox hemma

Det finns flera viktiga anledningar till att installera en dedikerad laddbox hemma för din elbil:

1. Snabbare laddning

En laddbox möjliggör betydligt snabbare laddning än att använda ett vanligt vägguttag. Medan ett vägguttag typiskt bara ger 2-3 kW laddeffekt, kan en laddbox leverera upp till 22 kW. Detta minskar laddningstiden avsevärt – från över 30 timmar till under 4 timmar för att ladda ett 80 kWh batteri från tomt till fullt.

2. Säkrare laddning

Laddboxar är specialbyggda för att ladda elbilar på ett säkert sätt. De har inbyggda säkerhetsfunktioner som stoppar strömöverföringen vid fel, vilket minimerar risken för bränder och elchocker. Vanliga vägguttag är inte avsedda för den höga belastningen vid elbilsladdning under längre tid.

3. Bekvämlighet

Med en laddbox hemma slipper du planera resor kring offentliga laddstationer eller oroa dig för att inte hitta en ledig laddplats. Din bil är alltid laddad och klar att köra när du behöver den.

4. Kostnadsbesparingar

Trots initialkostnaden för installation kan en laddbox ge betydande besparingar på bränslekostnaderna över tid jämfört med bensin/diesel. Smarta laddboxar kan även utnyttja billigare eltaxor och solenergi för att ytterligare sänka laddningskostnaderna.

5. Ökat fastighetsvärde

En korrekt installerad laddbox kan öka värdet på din fastighet, vilket gör det till en värdeskapande investering.

Sammantaget gör en laddbox hemmaladdningen av din elbil snabbare, säkrare, bekvämare och mer kostnadseffektiv jämfört med att ladda via vanliga vägguttag. Det är en viktig förutsättning för att kunna dra full nytta av fördelarna med eldrift.

Behöver du hjälp tryck nedan

Share on Facebook
Share on Linkdin

Kompetensportalen

Vid köp av laddstationer med installation, kan du dra nytta av grönteknikavdraget, en skattereduktion som erbjuds av Skatteverket. Observera att alla tilläggsprodukter eller -tjänster som beställs i samband med installationen kommer att debiteras till 50 % av deras ordinarie pris, tack vare detta avdrag.

En standardinstallation av laddbox för elbilar är vanligtvis dimensionerad för en laddeffekt på 11 kW. Det innebär att kabeldragningen från elcentralen till laddboxen och säkringen är anpassade för att hantera upp till 11 kW.

Genom att uppgradera din installation till 22 kW förbereder du för framtiden, vilket gör det möjligt för dig att utnyttja upp till 22 kW laddeffekt. Även om din nuvarande bil kanske inte stöder 22 kW laddning, är chansen stor att din nästa bil gör det. Med teknikutvecklingen inom elbilssektorn ökar både laddeffekt och batterikapacitet ständigt, så det är ett smart drag att tänka framåt.

Vår rekommendation:
För att dra full nytta av en laddbox som stödjer 22 kW, bör hela installationen göras med detta i åtanke. Genom att uppgradera installationen i samband med att laddboxen installeras, kan du spara pengar eftersom 50% av kostnaden kan täckas av det gröna avdraget. Att vänta med uppgraderingen kan innebära större kostnader och komplikationer eftersom det gröna avdraget inte längre är tillämpligt.

Skillnaden i laddeffekt:
Att välja mellan olika laddeffekter påverkar hur snabbt ditt fordon laddas. Här är några exempel på hur olika inställningar påverkar laddtiden:

  • Med 1-fas 16A (3,7 kW) laddas bilen ungefär med 2 mil per timme.
  • Väljer du 1-fas 32A (7,4 kW) ökar det till ungefär 3 mil per timme.
  • En installation med 3-fas 16A (11 kW) möjliggör laddning med cirka 5 mil per timme.
  • Med 3-fas 32A (22 kW) kan du ladda upp till 11 mil per timme.

 

Att uppgradera till 22 kW är alltså en investering i framtiden, som säkerställer att din laddinfrastruktur håller jämna steg med utvecklingen och möjliggör snabbare laddning.

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder 20% för all laddning som sker på vår APP.

Lastbalansering förklaras som en metod som optimerar elbilsladdningen genom att justera laddningseffekten baserat på hushållets aktuella elförbrukning. Detta innebär att om huset använder mycket ström, reduceras strömmen till laddboxen för att undvika att huvudsäkringen överbelastas. Genom detta säkerställs att både hushållets behov och elbilens laddning hanteras effektivt utan att riskera elsystemet.

Fördelarna med lastbalansering inkluderar skydd för huvudsäkringen, enklare hantering av elbilsägande och undvikande av dyrare elabonnemang. Istället för att behöva manuellt planera din elbils laddning för att undvika hög totalförbrukning eller uppgradera din huvudsäkring – vilket kan medföra högre abonnemangskostnader – låter lastbalansering dig ladda din bil bekymmersfritt närhelst det passar dig, med den tillgängliga strömmen.

Att inkludera lastbalansering i ditt laddningssystem rekommenderas starkt för att förenkla din elbilsladdning och potentiellt spara pengar genom att undvika onödiga uppgraderingar av din huvudsäkring.

Laddabonnemang

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder pris för 3,5 sek per kW på alla VCG stationer

skriv här så hör vi av oss
OFFICES