Opel presenterar eldriven EV-mopedbil – klarar 75 km på en laddning

Opel fram

Opel har presenterat en eldriven mopedbil som ska tilltala ungar. Första ut blir en lansering på Opels hemmamarknad Tyskland i höst. För att köra bilen krävs AM-behörighet vilket innebär att den får framföras av 15-åringar.

Opel Rocks-e är utrustad med ett batteri på 5,5 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 75 kilometer. Laddningen sker i ett vanligt vägguttag och tar 3,5 timmar. Topphastigheten är 45 km

Bilen mäter 2,31 meter i längd och är 1,39 meter bred. Trots sina kompakta mått ska det finnas gott om plats för två fullvuxna tonåringar på 190 centimeter, berättar Opel. Dessutom ska den kunna lasta 63 liter. Opel kallar mopedbilen för SUM, Sustainable Urban Mobility.

– Vår nya Opel Rocks-e är kompromisslös i alla avseenden. Designen är djärv och ren, måtten är extremt kompakta. Vår SUM kör endast på el och priset är oslagbart. Rocks-e möjliggör smart och funktionell elektrisk mobilitet för alla och kommer att dra till sig mycket uppmärksamhet, säger Opels försäljnings- och marknadsföringschef, Stephen Norman.

Efter den tyska lanseringen i höst planerar man för att expandera till andra marknaden. Det är dock inte helt klart om eller när den kommer att nå Sverige.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest