Opel presenterar eldriven EV-mopedbil – klarar 75 km på en laddning

Opel har presenterat en eldriven mopedbil som ska tilltala ungar. Första ut blir en lansering på Opels hemmamarknad Tyskland i höst. För att köra bilen krävs AM-behörighet vilket innebär att den får framföras av 15-åringar.

Opel Rocks-e är utrustad med ett batteri på 5,5 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 75 kilometer. Laddningen sker i ett vanligt vägguttag och tar 3,5 timmar. Topphastigheten är 45 km

Bilen mäter 2,31 meter i längd och är 1,39 meter bred. Trots sina kompakta mått ska det finnas gott om plats för två fullvuxna tonåringar på 190 centimeter, berättar Opel. Dessutom ska den kunna lasta 63 liter. Opel kallar mopedbilen för SUM, Sustainable Urban Mobility.

– Vår nya Opel Rocks-e är kompromisslös i alla avseenden. Designen är djärv och ren, måtten är extremt kompakta. Vår SUM kör endast på el och priset är oslagbart. Rocks-e möjliggör smart och funktionell elektrisk mobilitet för alla och kommer att dra till sig mycket uppmärksamhet, säger Opels försäljnings- och marknadsföringschef, Stephen Norman.

Efter den tyska lanseringen i höst planerar man för att expandera till andra marknaden. Det är dock inte helt klart om eller när den kommer att nå Sverige.

Behöver du hjälp tryck nedan

Share on Facebook
Share on Linkdin

Kompetensportalen

Vid köp av laddstationer med installation, kan du dra nytta av grönteknikavdraget, en skattereduktion som erbjuds av Skatteverket. Observera att alla tilläggsprodukter eller -tjänster som beställs i samband med installationen kommer att debiteras till 50 % av deras ordinarie pris, tack vare detta avdrag.

En standardinstallation av laddbox för elbilar är vanligtvis dimensionerad för en laddeffekt på 11 kW. Det innebär att kabeldragningen från elcentralen till laddboxen och säkringen är anpassade för att hantera upp till 11 kW.

Genom att uppgradera din installation till 22 kW förbereder du för framtiden, vilket gör det möjligt för dig att utnyttja upp till 22 kW laddeffekt. Även om din nuvarande bil kanske inte stöder 22 kW laddning, är chansen stor att din nästa bil gör det. Med teknikutvecklingen inom elbilssektorn ökar både laddeffekt och batterikapacitet ständigt, så det är ett smart drag att tänka framåt.

Vår rekommendation:
För att dra full nytta av en laddbox som stödjer 22 kW, bör hela installationen göras med detta i åtanke. Genom att uppgradera installationen i samband med att laddboxen installeras, kan du spara pengar eftersom 50% av kostnaden kan täckas av det gröna avdraget. Att vänta med uppgraderingen kan innebära större kostnader och komplikationer eftersom det gröna avdraget inte längre är tillämpligt.

Skillnaden i laddeffekt:
Att välja mellan olika laddeffekter påverkar hur snabbt ditt fordon laddas. Här är några exempel på hur olika inställningar påverkar laddtiden:

  • Med 1-fas 16A (3,7 kW) laddas bilen ungefär med 2 mil per timme.
  • Väljer du 1-fas 32A (7,4 kW) ökar det till ungefär 3 mil per timme.
  • En installation med 3-fas 16A (11 kW) möjliggör laddning med cirka 5 mil per timme.
  • Med 3-fas 32A (22 kW) kan du ladda upp till 11 mil per timme.

 

Att uppgradera till 22 kW är alltså en investering i framtiden, som säkerställer att din laddinfrastruktur håller jämna steg med utvecklingen och möjliggör snabbare laddning.

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder 20% för all laddning som sker på vår APP.

Lastbalansering förklaras som en metod som optimerar elbilsladdningen genom att justera laddningseffekten baserat på hushållets aktuella elförbrukning. Detta innebär att om huset använder mycket ström, reduceras strömmen till laddboxen för att undvika att huvudsäkringen överbelastas. Genom detta säkerställs att både hushållets behov och elbilens laddning hanteras effektivt utan att riskera elsystemet.

Fördelarna med lastbalansering inkluderar skydd för huvudsäkringen, enklare hantering av elbilsägande och undvikande av dyrare elabonnemang. Istället för att behöva manuellt planera din elbils laddning för att undvika hög totalförbrukning eller uppgradera din huvudsäkring – vilket kan medföra högre abonnemangskostnader – låter lastbalansering dig ladda din bil bekymmersfritt närhelst det passar dig, med den tillgängliga strömmen.

Att inkludera lastbalansering i ditt laddningssystem rekommenderas starkt för att förenkla din elbilsladdning och potentiellt spara pengar genom att undvika onödiga uppgraderingar av din huvudsäkring.

Laddabonnemang

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder pris för 3,5 sek per kW på alla VCG stationer

Prenumerera

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
skriv här så hör vi av oss
OFFICES