Laddbalanserare på din laddstation är säkrast!

Nexblue fordon Johan laddar med lastbalansering

Allt om Lastbalansering för Laddboxar: En Komplett Guide

Att integrera en laddbox i ditt hem för din elbil eller laddhybrid är en smart idé, men känner du till lastbalansering? Med en begränsad amperemängd tillgänglig för varje fastighet, spelar lastbalansering en avgörande roll för att säkerställa att allt fungerar smidigt.

Varför är Lastbalansering Viktig?
När din elbil använder upp till 16 A vid laddning, är det viktigt att ha en lösning som hindrar säkringarna från att slå ifrån. Lastbalansering delar upp strömmen mellan ditt hushålls alla elektriska system och fordonet som laddas, anpassar laddningen efter den aktuella tillgängliga elektriciteten och skyddar ditt hem från överbelastning.

Lastbalansering i Vardagen
Tänk dig att dammsugaren, spisen och kaffemaskinen är igång samtidigt. Med lastbalansering fördelas strömmen automatiskt, vilket innebär att mindre ström går till din elbil om det behövs mer ström till ditt hus. Detta gör att du inte överstiger huvudsäkringens kapacitet på exempelvis 20 A.

När är Lastbalansering Lämpligt?
Det är särskilt viktigt om din huvudsäkring är under 32 A. Med lastbalansering laddas din bil snabbare och säkringarna skyddas, vilket är mer kostnadseffektivt än att uppgradera ditt elabonnemang.

 

 

Olika Typer av Lastbalansering
Lastbalansering delas upp i två huvudtyper: statisk och dynamisk. Statisk lastbalansering innebär en fast inställning för laddboxen, medan dynamisk lastbalansering anpassar sig automatiskt efter hushållets övriga elförbrukning för att skydda huvudsäkringen.

Lastbalansering och Solceller
Integrering av solceller med laddboxen för din elbil är inte bara möjligt utan också effektivt. Laddboxar kan schemaläggas för att utnyttja maximalt med solenergi, vilket gör det möjligt att ladda din bil med egenproducerad elektricitet.

Lastbalansering och Smarta Elmätare
Med införandet av smarta elmätare blir det lättare att ansluta laddboxar med dynamisk lastbalansering. Detta förenklar integrationen av solenergi och optimerar laddningen i relation till hushållets övriga elförbrukning.

 

Behöver du hjälp med lastbalansering

Vi hjälper dig med din installation

Effekten av Lastbalansering

Den effekt du kan få från en laddbox beror på bilens kapacitet, laddboxens kapacitet, och din huvudsäkring. Med lastbalansering kan du maximera laddningseffekten, vilket ger snabbare laddning och bättre effektivitet.

Exempel och Populära Laddboxar
Till exempel, med en 16 A huvudsäkring och en laddbox inställd på 11 kW, kan du ladda betydligt effektivare med en lastbalanserare än utan. Bland de populäraste laddboxarna med lastbalansering finns Nexblue, Charge Amps Aura, Volttime och Zaptec Go. Dessa erbjuder avancerade funktioner och hög effektivitet.

 

Behöver du hjälp tryck nedan

Share on Facebook
Share on Linkdin

Prenumerera

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
skriv här så hör vi av oss
OFFICES