fbpx

LADDLÖSNINGAR FÖR HEMMET

Smidigt och enkelt

Ladda din elbil BMW hemma utar mot bilen

Den enkla och smidiga lösningen för att ladda bilen hemma

För dig som har elbil är en laddbox hemma en självklarhet. Det är enkelt och smidigt att ladda bilen där du bor och du vet att du alltid har en fulladdad bil när du ger dig i väg. Våra stabila laddboxar i hög kvalitet ger dig den laddning du behöver samtidigt som mjukvaran gör det enkelt för dig att hålla koll på förbrukning och kostnad. Installation av laddboxar genom VCG görs alltid av certifierad och tränad personal och efter installation har du tillgång till kundtjänst dygnet runt. På så vis kan du alltid känna dig trygg med din laddningsstation.

Detta får du när du installerar laddbox genom VCG

 • Laddbox av hög kvalitet och stabil hårdvara.
 • Laddare som passar alla elbilar och de flesta miljöer.

 • Total översikt och kontroll över din laddbox genom vår plattform och app.

 • Årlig kontroll och löpande service.

 • Kundtjänst dygnet runt.

 • Stöd för att ladda hemma: skatteavdrag för grön teknik vid köp av laddbox
  och installation – upp till 50%.

nissan med laddare

Våra laddboxar

Vi erbjuder laddboxar från marknadsledande tillverkare som passar alla elbilar och laddhybrider. Dessa laddboxar är särskilt anpassade för att ladda bil hemma. Med smart laddbox från VCG får du enkelt tillgång till all information om förbrukning och du laddar till ordinarie elavtalspris. Välj en laddbox med fast kabel eller välj en med uttag och effekt på 3,7 – 22 kW.

50% skattereduktion för grön teknik

Det är dags att satsa på grön teknik – och du kan dra nytta av det genom att få stöd när du börjar ladda hemma. Du kan nu göra skatteavdrag på 50% – upp till 50 000 kr – av priset för laddbox och installation när du satsar på ett laddningssystem hemma. Avdraget fungerar som ROT- och RUT-avdrag men är ett separat avdrag med egen kvot. Avdraget täcker både kostnad för material (såsom laddboxen) och arbetet för installationen. Vi sköter det praktiska och gör avdraget direkt på fakturan, så du behöver inte tänka på någonting, men kontakta oss gärna om du har frågor.

Passa på att spara på att vara miljövänlig idag!

kille Zaptec pro laddar

Har du flera laddbara bilar hemma?

Behöver du ladda flera bilar samtidigt hemma erbjuder vi smidiga alternativ för att alltid ha tillgång till laddning.

ELBILSLADDNING potintial

Kompetensportalen

Vid köp av laddstationer med installation, kan du dra nytta av grönteknikavdraget, en skattereduktion som erbjuds av Skatteverket. Observera att alla tilläggsprodukter eller -tjänster som beställs i samband med installationen kommer att debiteras till 50 % av deras ordinarie pris, tack vare detta avdrag.

En standardinstallation av laddbox för elbilar är vanligtvis dimensionerad för en laddeffekt på 11 kW. Det innebär att kabeldragningen från elcentralen till laddboxen och säkringen är anpassade för att hantera upp till 11 kW.

Genom att uppgradera din installation till 22 kW förbereder du för framtiden, vilket gör det möjligt för dig att utnyttja upp till 22 kW laddeffekt. Även om din nuvarande bil kanske inte stöder 22 kW laddning, är chansen stor att din nästa bil gör det. Med teknikutvecklingen inom elbilssektorn ökar både laddeffekt och batterikapacitet ständigt, så det är ett smart drag att tänka framåt.

Vår rekommendation:
För att dra full nytta av en laddbox som stödjer 22 kW, bör hela installationen göras med detta i åtanke. Genom att uppgradera installationen i samband med att laddboxen installeras, kan du spara pengar eftersom 50% av kostnaden kan täckas av det gröna avdraget. Att vänta med uppgraderingen kan innebära större kostnader och komplikationer eftersom det gröna avdraget inte längre är tillämpligt.

Skillnaden i laddeffekt:
Att välja mellan olika laddeffekter påverkar hur snabbt ditt fordon laddas. Här är några exempel på hur olika inställningar påverkar laddtiden:

 • Med 1-fas 16A (3,7 kW) laddas bilen ungefär med 2 mil per timme.
 • Väljer du 1-fas 32A (7,4 kW) ökar det till ungefär 3 mil per timme.
 • En installation med 3-fas 16A (11 kW) möjliggör laddning med cirka 5 mil per timme.
 • Med 3-fas 32A (22 kW) kan du ladda upp till 11 mil per timme.

 

Att uppgradera till 22 kW är alltså en investering i framtiden, som säkerställer att din laddinfrastruktur håller jämna steg med utvecklingen och möjliggör snabbare laddning.

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder 20% för all laddning som sker på vår APP.

Lastbalansering förklaras som en metod som optimerar elbilsladdningen genom att justera laddningseffekten baserat på hushållets aktuella elförbrukning. Detta innebär att om huset använder mycket ström, reduceras strömmen till laddboxen för att undvika att huvudsäkringen överbelastas. Genom detta säkerställs att både hushållets behov och elbilens laddning hanteras effektivt utan att riskera elsystemet.

Fördelarna med lastbalansering inkluderar skydd för huvudsäkringen, enklare hantering av elbilsägande och undvikande av dyrare elabonnemang. Istället för att behöva manuellt planera din elbils laddning för att undvika hög totalförbrukning eller uppgradera din huvudsäkring – vilket kan medföra högre abonnemangskostnader – låter lastbalansering dig ladda din bil bekymmersfritt närhelst det passar dig, med den tillgängliga strömmen.

Att inkludera lastbalansering i ditt laddningssystem rekommenderas starkt för att förenkla din elbilsladdning och potentiellt spara pengar genom att undvika onödiga uppgraderingar av din huvudsäkring.

skriv här så hör vi av oss
OFFICES