fbpx
Ladda vart du än är
Med våra laddlösningar får du tillgång till laddning längstvägen.
KONTAKTA OSS
Njut av en kaffe och ladda batterierna”
Ladda smidigt hemma i egen villa, bostadsrättsförening eller hyreshus
Begär offert
Miljömedvetet företagande -
ända ner till parkeringen
Skräddarsydda lösningar låter medarbetare och besökare ladda hos er
Begär offert
Föregående bild
Nästa bild

Ladda din elbil med VCG

- Laddning vart än du är

Vårt mål är att erbjuda dig säker, smidig och kostnadseffektiv laddning där du lever ditt liv – hemma, på arbetet, på vägen. Vi hjälper privatpersoner ladda sina bilar hemma utifrån varje hushålls unika behov. Vi hjälper även fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag erbjuda laddstationer för boende, medarbetare och besökare, så att så många som möjligt kan få tillgång till att ladda batterierna – bilens också. Kontakta oss gärna så kan vi berätta hur vi kan hjälpa just dig koppla upp dig.

Vit Source 2

50% skattereduktion för grön teknik

Möjlighet att få upp till 50% av installationskostnaden inklusive laddbox (max 50 000 kr) i grönt skatteavdrag.

Både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag kan få pengarna tillbaka vid investering i miljövänlig teknik. 

Kontakta oss så berättar vi mer.

Bra för klimatet och din plånbok

Genom att använda vårt laddnätverk gör du en insats båda för klimatet och för din plånbok. Vårt laddnätverk växer i hela Sverige och vi ger dig frihet att köra din elbil utan att vara orolig för var du ska ladda nästa gång.

Två personer VCG Double connector
kvinna som laddar sin elbil

Bli framtidens företag

Nu kan ditt företag vara i framkant med nöjda medarbetare och i hållbarhetsarbetet. Installera laddboxar på företagets parkeringsplatser och bidra till den gröna samhällsomställningen. Vi hjälper er välja laddboxarna som passar just era behov.

App

Med vår app VCGAB Charging hittar du enkelt till närmaste laddplats, kan starta och stoppa laddning, hantera betalning – och vara på väg igen på nolltid.

Mobil appen

Registrera dig för mer nyheter !

Perfekt för hemmaladdning

Kompetensportalen

Vid köp av laddstationer med installation, kan du dra nytta av grönteknikavdraget, en skattereduktion som erbjuds av Skatteverket. Observera att alla tilläggsprodukter eller -tjänster som beställs i samband med installationen kommer att debiteras till 50 % av deras ordinarie pris, tack vare detta avdrag.

En standardinstallation av laddbox för elbilar är vanligtvis dimensionerad för en laddeffekt på 11 kW. Det innebär att kabeldragningen från elcentralen till laddboxen och säkringen är anpassade för att hantera upp till 11 kW.

Genom att uppgradera din installation till 22 kW förbereder du för framtiden, vilket gör det möjligt för dig att utnyttja upp till 22 kW laddeffekt. Även om din nuvarande bil kanske inte stöder 22 kW laddning, är chansen stor att din nästa bil gör det. Med teknikutvecklingen inom elbilssektorn ökar både laddeffekt och batterikapacitet ständigt, så det är ett smart drag att tänka framåt.

Vår rekommendation:
För att dra full nytta av en laddbox som stödjer 22 kW, bör hela installationen göras med detta i åtanke. Genom att uppgradera installationen i samband med att laddboxen installeras, kan du spara pengar eftersom 50% av kostnaden kan täckas av det gröna avdraget. Att vänta med uppgraderingen kan innebära större kostnader och komplikationer eftersom det gröna avdraget inte längre är tillämpligt.

Skillnaden i laddeffekt:
Att välja mellan olika laddeffekter påverkar hur snabbt ditt fordon laddas. Här är några exempel på hur olika inställningar påverkar laddtiden:

  • Med 1-fas 16A (3,7 kW) laddas bilen ungefär med 2 mil per timme.
  • Väljer du 1-fas 32A (7,4 kW) ökar det till ungefär 3 mil per timme.
  • En installation med 3-fas 16A (11 kW) möjliggör laddning med cirka 5 mil per timme.
  • Med 3-fas 32A (22 kW) kan du ladda upp till 11 mil per timme.

 

Att uppgradera till 22 kW är alltså en investering i framtiden, som säkerställer att din laddinfrastruktur håller jämna steg med utvecklingen och möjliggör snabbare laddning.

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder 20% för all laddning som sker på vår APP.

Lastbalansering förklaras som en metod som optimerar elbilsladdningen genom att justera laddningseffekten baserat på hushållets aktuella elförbrukning. Detta innebär att om huset använder mycket ström, reduceras strömmen till laddboxen för att undvika att huvudsäkringen överbelastas. Genom detta säkerställs att både hushållets behov och elbilens laddning hanteras effektivt utan att riskera elsystemet.

Fördelarna med lastbalansering inkluderar skydd för huvudsäkringen, enklare hantering av elbilsägande och undvikande av dyrare elabonnemang. Istället för att behöva manuellt planera din elbils laddning för att undvika hög totalförbrukning eller uppgradera din huvudsäkring – vilket kan medföra högre abonnemangskostnader – låter lastbalansering dig ladda din bil bekymmersfritt närhelst det passar dig, med den tillgängliga strömmen.

Att inkludera lastbalansering i ditt laddningssystem rekommenderas starkt för att förenkla din elbilsladdning och potentiellt spara pengar genom att undvika onödiga uppgraderingar av din huvudsäkring.

Laddabonnemang

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder pris för 3,5 sek per kW på alla VCG stationer

skriv här så hör vi av oss
OFFICES