fbpx
Laddinfra handlar inte om en laddare
Det är en helhet som man behöver ha på plats
Kontakta oss

Välkommen till våra Produkter och Tjänster

På Vehicle Charge Grid Sweden AB (VCG) är vi stolta över att erbjuda ett brett utbud av högkvalitativa laddningslösningar och tjänster för elbilar. Vår expertis sträcker sig från avancerade laddningsstationer till integrerade mjukvarusystem, allt designat för att möta de skiftande behoven hos våra kunder.

Våra produkter inkluderar en rad olika laddare, från AC/DC-laddare för hemmabruk till kraftfulla DC-snabbladdare för offentliga platser och destinationer. Vi erbjuder även innovativa lösningar som V2H (vehicle-to-home) och V2G (vehicle-to-grid), som inte bara laddar ditt fordon utan också bidrar till ett mer hållbart energisystem.

Förutom våra produkter tillhandahåller vi en rad tjänster för att säkerställa en smidig och effektiv laddningsupplevelse. Detta inkluderar installation och underhåll av laddningsstationer, nätverkstjänster för övervakning och hantering av laddningsprocessen, betalningstjänster för enkel transaktion, samt konsultation och rådgivning för att anpassa laddningslösningar efter specifika behov.

Utforska vårt utbud av produkter och tjänster och upptäck hur vi kan hjälpa dig att göra övergången till eldrift enkel och problemfri.

Strategisk EV-Laddningsplanering

1

Strategisk Planering

analyserar trafik- och efterfrågemönster för att optimera EV-laddningsplacering och kapacitet.

2

Förköpsvägledning

VCG utvärderar infrastruktur och förutser framtida EV-laddningsbehov genom trendanalys.

3

Strategisk Planering

Genom att analysera laddningsmönster och användardata förbättrar vi drift och kundnöjdhet.

Våra laddare

AC laddare

AC laddare för hemma, jobbet eller till större garage lösningar

DC laddare

DC laddare för centrum eller flottor som behöver lite mer kraft

Publika laddare

Laddare för publika användning DC och AC laddare

Högeffekt laddare

Högeffekt laddare för snabb laddning för bilar och lastbilar

V2G & V2X

Fordon till elnät & fordon till hem eller annat. laddare som är redo för behovet att sälja tillbaka elen.

Integrerat system

Solpanelssystem kombinerat med batterisystem gör det möjligt att ansluta laddningssystem för fordon.

Våra mjukvara tjänster

Laddsystem

Mjukvarulösning baserad i molnet som hanterar kommersiella laddningsnätverk för elbilar. Lösningen för laddning av elbilar består av en komplett uppsättning modulära tjänster som gör det möjligt för industrins aktörer, såsom energibolag, restaurangkedjor eller biltillverkare, att bli aktörer på laddningsmarknaden, driva och fakturera användning av laddstationer.

En APP många möjligheter

Optimera din rutt med vår app som planerar effektiva vägar med hänsyn till tillgängliga laddningsstationer för en smidig resa.

Betalsystem

Vi erbjuder betalsystem och laddhanteringssystem för att kunna ha kontroll på din laddning, och även historik.

Flotta betalhantering

Vi erbjuder fordonsflottshantering med realtids-spårning av fordon, förare och last samt avancerade rapportfunktioner för analys av prestanda och bättre resultat.

Support & konsultaion

Konsultaion

Vid behov utav konsultation så får du hjälp med laddinfrastruktur experter

Support

24/7 support och mycket mer hjälp för era besökare

Service & underhåll

Alla våra kunder får service och underhåll året runt

Installation

Vid behov utav konsultation så får du hjälp med laddinfrastruktur experter

Utbildning laddinfra

VI hjälper våra kunder att komma igång med laddinfra för att kunna sköta sina anläggningar

Split

Våra Produkter:

På Vehicle Charge Grid Sweden AB (VCG) erbjuder vi ett omfattande utbud av laddningsprodukter för elbilar, designade för att möta behoven hos både privatpersoner och företag. Våra produkter inkluderar:

1. AC/DC Hemladdare: Perfekta för hemmabruk, dessa laddare erbjuder en bekväm och effektiv laddningslösning för din elbil.

2. DC Snabbladdare: Idealiska för offentliga platser och destinationer, våra snabbladdare säkerställer snabb och effektiv laddning för alla typer av elbilar. läs mer här

3. V2H och V2G Lösningar:  Våra innovativa vehicle-to-home och vehicle-to-grid lösningar inte bara laddar ditt fordon, utan bidrar också till ett mer hållbart och effektivt energisystem.

Varje produkt är noggrant utformad för att erbjuda hög prestanda, pålitlighet och användarvänlighet, och bidrar till en smidig övergång till eldrift. läs här

Software

Vår Mjukvara:

På Vehicle Charge Grid Sweden AB (VCG) förstår vi att en effektiv och användarvänlig mjukvara är lika viktig som hårdvaran. Vår mjukvara är utformad för att ge en sömlös och intuitiv laddningsupplevelse. Funktionerna inkluderar:

 • Laddningshantering: Vår mjukvara ger dig full kontroll över laddningsprocessen, med möjlighet att övervaka, schemalägga och justera laddningen efter dina behov.
 • Användarvänligt Gränssnitt: Enkel och intuitiv navigering gör det enkelt för användare att hantera sina laddningsinställningar och övervaka laddningsstatus.
 • Betalningsintegration: Smidiga och säkra betalningslösningar integrerade direkt i mjukvaran för en problemfri transaktion.
 • Dataanalys och Rapportering: Avancerade analysverktyg som ger insikter om användningsmönster, energiförbrukning och kostnadseffektivitet.
 • Spotpris integration: för att kunna hantera varje enskild användare som en egen intent och flexibel prissättning.

Vår mjukvara är utformad för att vara flexibel och skalbar, vilket gör den lämplig för både privatpersoner och företag. Den bidrar till att göra laddningsprocessen mer effektiv, bekväm och kostnadseffektiv.

consulting and installation

Våra Tjänster:

På Vehicle Charge Grid Sweden AB (VCG) erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster för att komplettera våra laddningsprodukter och mjukvarulösningar. Våra tjänster inkluderar:

 1. Installation: Professionell och säker installation av laddningsstationer, utförd av våra certifierade tekniker.

 2. Underhåll och Support: Regelbundet underhåll och pålitlig support för att säkerställa att din laddningsutrustning alltid fungerar optimalt.

 3. Nätverkstjänster: Övervakning och hantering av laddningsnätverk för att optimera prestanda och tillgänglighet.

 4. Konsultation och Anpassning: Expertkonsultation för att anpassa laddningslösningar efter dina specifika behov och krav.

 5. Utbildning och Information: Utbildning och informationsmaterial för att hjälpa användare att förstå och effektivt använda sina laddningslösningar.

Våra tjänster är utformade för att ge dig en problemfri och effektiv laddningsupplevelse, och vårt team av experter är alltid redo att hjälpa dig med alla dina laddningsbehov.

support

Support och Uppföljning:

På Vehicle Charge Grid Sweden AB (VCG) är vi engagerade i att erbjuda exceptionell support och uppföljning för att säkerställa att våra kunder alltid har en positiv och problemfri upplevelse. Våra support- och uppföljningstjänster inkluderar:

 1. Teknisk Support: Tillgänglig support för alla tekniska frågor eller problem som kan uppstå med våra laddningsprodukter och mjukvarulösningar.

 2. Felsökning och Reparation: Snabb och effektiv felsökning samt reparation vid behov för att minimera driftstopp och säkerställa kontinuerlig drift.

 3. Uppdateringar och Förbättringar: Regelbundna uppdateringar och förbättringar av både hårdvara och mjukvara för att säkerställa att våra kunder alltid har tillgång till de senaste funktionerna och säkerhetsåtgärderna.

 4. Användarfeedback och Förbättringsförslag: Aktiv uppföljning för att samla in användarfeedback och förbättringsförslag, vilket hjälper oss att kontinuerligt förbättra våra produkter och tjänster.

 5. Personlig Uppföljning: Dedikerad kundservice som erbjuder personlig uppföljning för att säkerställa att alla kundbehov och förväntningar uppfylls.

Vårt mål är att erbjuda en support- och uppföljningstjänst som inte bara löser problem, utan också bidrar till en förbättrad användarupplevelse och kundnöjdhet.

skriv här så hör vi av oss
OFFICES

Kompetensportalen

Vid köp av laddstationer med installation, kan du dra nytta av grönteknikavdraget, en skattereduktion som erbjuds av Skatteverket. Observera att alla tilläggsprodukter eller -tjänster som beställs i samband med installationen kommer att debiteras till 50 % av deras ordinarie pris, tack vare detta avdrag.

En standardinstallation av laddbox för elbilar är vanligtvis dimensionerad för en laddeffekt på 11 kW. Det innebär att kabeldragningen från elcentralen till laddboxen och säkringen är anpassade för att hantera upp till 11 kW.

Genom att uppgradera din installation till 22 kW förbereder du för framtiden, vilket gör det möjligt för dig att utnyttja upp till 22 kW laddeffekt. Även om din nuvarande bil kanske inte stöder 22 kW laddning, är chansen stor att din nästa bil gör det. Med teknikutvecklingen inom elbilssektorn ökar både laddeffekt och batterikapacitet ständigt, så det är ett smart drag att tänka framåt.

Vår rekommendation:
För att dra full nytta av en laddbox som stödjer 22 kW, bör hela installationen göras med detta i åtanke. Genom att uppgradera installationen i samband med att laddboxen installeras, kan du spara pengar eftersom 50% av kostnaden kan täckas av det gröna avdraget. Att vänta med uppgraderingen kan innebära större kostnader och komplikationer eftersom det gröna avdraget inte längre är tillämpligt.

Skillnaden i laddeffekt:
Att välja mellan olika laddeffekter påverkar hur snabbt ditt fordon laddas. Här är några exempel på hur olika inställningar påverkar laddtiden:

 • Med 1-fas 16A (3,7 kW) laddas bilen ungefär med 2 mil per timme.
 • Väljer du 1-fas 32A (7,4 kW) ökar det till ungefär 3 mil per timme.
 • En installation med 3-fas 16A (11 kW) möjliggör laddning med cirka 5 mil per timme.
 • Med 3-fas 32A (22 kW) kan du ladda upp till 11 mil per timme.

 

Att uppgradera till 22 kW är alltså en investering i framtiden, som säkerställer att din laddinfrastruktur håller jämna steg med utvecklingen och möjliggör snabbare laddning.

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder 20% för all laddning som sker på vår APP.

Lastbalansering förklaras som en metod som optimerar elbilsladdningen genom att justera laddningseffekten baserat på hushållets aktuella elförbrukning. Detta innebär att om huset använder mycket ström, reduceras strömmen till laddboxen för att undvika att huvudsäkringen överbelastas. Genom detta säkerställs att både hushållets behov och elbilens laddning hanteras effektivt utan att riskera elsystemet.

Fördelarna med lastbalansering inkluderar skydd för huvudsäkringen, enklare hantering av elbilsägande och undvikande av dyrare elabonnemang. Istället för att behöva manuellt planera din elbils laddning för att undvika hög totalförbrukning eller uppgradera din huvudsäkring – vilket kan medföra högre abonnemangskostnader – låter lastbalansering dig ladda din bil bekymmersfritt närhelst det passar dig, med den tillgängliga strömmen.

Att inkludera lastbalansering i ditt laddningssystem rekommenderas starkt för att förenkla din elbilsladdning och potentiellt spara pengar genom att undvika onödiga uppgraderingar av din huvudsäkring.

Laddabonnemang

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder pris för 3,5 sek per kW på alla VCG stationer