fbpx
Laddning av elbil på jobbet
Erbjud laddning till medarbetare och besökare Att erbjuda möjligheten att ladda elbilar på arbetsplatsen främjar det hållbara och stödjer anställdas miljömedvetenhet. Det minskar också behovet av att ladda bilar utanför arbetstid, vilket kan öka produktiviteten. Dessutom kan det hjälpa till att minska koldioxidutsläppen och ge företaget möjlighet att implementera lastbalanseringslösningar för att optimera energianvändningen.
Begär offert

Smidigt och enkelt att ladda elbilen på jobbet då det är skattefritt

– för medarbetare och besökare

Nu har ni möjlighet att ligga steget före vad gäller miljötänk i er organisation, genom att låta era medarbetare ladda bilen på jobbet. Bidra till en bättre framtid och erbjud samtidigt era medarbetare och besökare ett smidigt sätt att fylla på bilen när de är på plats. Vi utformar en helhetslösning som passare era behov av laddning och hanterar sedan alla detaljer kring planering, installation, service och drift. Vår kundtjänst finns tillgänglig dygnet runt så att allt fortlöper smidigt – och ni kan fokusera på er verksamhet. 

office building 01
nissan med laddare

VCG AB

erbjuder smidiga helhetslösningar anpassade till er

Våra laddstationer passar alla laddbara bilar, ryms i de flesta miljöer och kan användas av både medarbetare och besökare. När ni anlitar oss för hela processen får ni en leverantör som sköter rubbet. Vi finns tillgängliga för rådgivning och sköter installation av laddstation, fakturering, löpande service och underhåll. Vårt enkla system innebär att alla användare betalar för sin egen förbrukning – utan att ni behöver tänka på det. Våra laddstationer optimerar laddning och ger er tillgång till all relevant statistik över elförbrukning. 

Vi erbjuder även:

  • Tillgång till vårt utbredda laddnätverk runt om i landet
  • Kundtjänst dygnet runt
  • Årlig kontroll av hårdvara
BMW lddar på en BRF

Satsa på hållbarheten och miljö få 50% investeringsstöd efter att vi installerar.

Genom investeringsstödet Ladda från Naturvårdsverket kan företag och få bidrag genom att installera laddstationer för sina anställda och besökare. Bidraget garanteras så länge det finns pengar i potten och uppgår till 50% av kostnaderna eller max 15 000 kr per laddningspunkt. Är ni ett företag som vill erbjuda publika laddstationer till allmänheten kan ni också söka bidrag genom Klimatklivet. Vi hjälper er gärna med rådgivning om ansökan. Läs mer här

Gör skillnad varje dag tänk på miljön och agera nu.

Miljömedvetet företagande blir bara större. Att profilera sig som ett företag som tar klimatet på allvar är ett starkt sätt att visa vilka ni är – och bli konkurrenskraftiga på kuppen. Locka både toppkandidater och viktiga kunder till er arbetsplats genom att erbjuda laddstationer på era parkeringar och låta dem ladda bilen på jobbet

. VCG hjälper er göra gott och tjäna på det.

annika vill åka bilen glömde laddare i bilen

Produkter och tjänster

VCG är en distributör och operatör av laddstationer och tillbehör. Vi levererar marknadens mest flexibla lösningar för att hantera små- och storskalig elbilsladdning hos privatpersoner och företag samt i bostadsrättsföreningar och samfälligheter. Vi opererar även gatuplacerade laddstationer till allmänheten runt om i Sverige och Europa.

Följ vår enkla process och spara upp till 50% genom avdrag.

1

Beslut om laddningsbehov

Organisationen uppskattar behov av antal laddstationer baserat på behov och efterfrågan.

2

Offert

Vi skickar offert efter platsbesök. Organisationen fattar beslut och ansöker om bidrag från Naturvårdsverket.

3

Ansökan beviljas

Ansökan hos Naturvårdsverket godkänns i samtliga fall så länge pengar finns i potten. Installation bokas in.

4

Installation

Installation och driftsättning genomförs. Ansökan om utbetalning skickas in till Naturvårdsverket

5

Börja ladda

Nu kan era medlemmar börja ladda! Bidraget betalas ut.

Kompetensportalen

Vid köp av laddstationer med installation, kan du dra nytta av grönteknikavdraget, en skattereduktion som erbjuds av Skatteverket. Observera att alla tilläggsprodukter eller -tjänster som beställs i samband med installationen kommer att debiteras till 50 % av deras ordinarie pris, tack vare detta avdrag.

En standardinstallation av laddbox för elbilar är vanligtvis dimensionerad för en laddeffekt på 11 kW. Det innebär att kabeldragningen från elcentralen till laddboxen och säkringen är anpassade för att hantera upp till 11 kW.

Genom att uppgradera din installation till 22 kW förbereder du för framtiden, vilket gör det möjligt för dig att utnyttja upp till 22 kW laddeffekt. Även om din nuvarande bil kanske inte stöder 22 kW laddning, är chansen stor att din nästa bil gör det. Med teknikutvecklingen inom elbilssektorn ökar både laddeffekt och batterikapacitet ständigt, så det är ett smart drag att tänka framåt.

Vår rekommendation:
För att dra full nytta av en laddbox som stödjer 22 kW, bör hela installationen göras med detta i åtanke. Genom att uppgradera installationen i samband med att laddboxen installeras, kan du spara pengar eftersom 50% av kostnaden kan täckas av det gröna avdraget. Att vänta med uppgraderingen kan innebära större kostnader och komplikationer eftersom det gröna avdraget inte längre är tillämpligt.

Skillnaden i laddeffekt:
Att välja mellan olika laddeffekter påverkar hur snabbt ditt fordon laddas. Här är några exempel på hur olika inställningar påverkar laddtiden:

  • Med 1-fas 16A (3,7 kW) laddas bilen ungefär med 2 mil per timme.
  • Väljer du 1-fas 32A (7,4 kW) ökar det till ungefär 3 mil per timme.
  • En installation med 3-fas 16A (11 kW) möjliggör laddning med cirka 5 mil per timme.
  • Med 3-fas 32A (22 kW) kan du ladda upp till 11 mil per timme.

 

Att uppgradera till 22 kW är alltså en investering i framtiden, som säkerställer att din laddinfrastruktur håller jämna steg med utvecklingen och möjliggör snabbare laddning.

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder 20% för all laddning som sker på vår APP.

Lastbalansering förklaras som en metod som optimerar elbilsladdningen genom att justera laddningseffekten baserat på hushållets aktuella elförbrukning. Detta innebär att om huset använder mycket ström, reduceras strömmen till laddboxen för att undvika att huvudsäkringen överbelastas. Genom detta säkerställs att både hushållets behov och elbilens laddning hanteras effektivt utan att riskera elsystemet.

Fördelarna med lastbalansering inkluderar skydd för huvudsäkringen, enklare hantering av elbilsägande och undvikande av dyrare elabonnemang. Istället för att behöva manuellt planera din elbils laddning för att undvika hög totalförbrukning eller uppgradera din huvudsäkring – vilket kan medföra högre abonnemangskostnader – låter lastbalansering dig ladda din bil bekymmersfritt närhelst det passar dig, med den tillgängliga strömmen.

Att inkludera lastbalansering i ditt laddningssystem rekommenderas starkt för att förenkla din elbilsladdning och potentiellt spara pengar genom att undvika onödiga uppgraderingar av din huvudsäkring.

Laddabonnemang

Med laddabonnomang du betalar 2416 SEK per år vilket innebär 200 SEK per månad.

Vi erbjuder pris för 3,5 sek per kW på alla VCG stationer

skriv här så hör vi av oss
OFFICES