Volttime bild svart långtifrån med ljus

Hemma är det vanligt att flera elektriska apparater används samtidigt. Om till exempel dammsugaren, spisen och tvättmaskin är igång samtidigt, så minskar mängden ström som är tillgänglig för att ladda elbilen genom laddboxen. Det är så enkelt.

Lastbalansering innebär att fastighetens totala elförbrukning begränsas till huvudsäkringens kapacitet, exempelvis 20 A. Detta innebär att du inte kan ladda din bil med mer ström än vad som är möjligt utan att överskrida huvudsäkringens gräns.

Lastbalansering rekommenderas när du har en huvudsäkring som är mindre än 32 A. Det är en bra idé att installera en lastbalanserare när du köper en laddbox för att snabba upp laddningen av din bil och skydda dina säkringar. Kom ihåg att ju större huvudsäkring du har, desto högre blir din abonnemangsavgift hos nätägaren. Därför är det oftast mer fördelaktigt att köpa en lastbalanserare än att betala en högre avgift varje år.

När man talar om lastbalansering finns det två huvudsakliga typer: statisk och dynamisk lastbalansering. Statisk lastbalansering är enklare och innebär att man bestämmer laddboxens maxeffekt genom att sätta en säkringsstorlek. Om flera laddstationer installeras kan statisk lastbalansering fördela den tillgängliga effekten mellan dem. Nackdelen med denna metod är att den inte tar hänsyn till andra elförbrukare i fastigheten. Det är där dynamisk lastbalansering kommer in.

Dynamisk lastbalansering tar hänsyn till hur mycket effekt som redan används av övriga elförbrukare i fastigheten och anpassar laddboxens effekt automatiskt för att undvika överbelastning av huvudsäkringen. Detta gör laddningen smidig och trygg för elbilsägaren.

Att ladda sin elbil med solceller är möjligt och när solcellerna producerar elektricitet används den direkt i hemmet. Samma sak gäller för laddning av bilen med laddboxen.

Dock kan det hända att solcellernas elproduktion inte räcker till för att helt ladda bilen, och i sådana fall måste köpt el användas. Vissa laddboxar på marknaden har funktioner som möjliggör schemaläggning av laddningen så att den sker när solcellerna producerar mest el. Att helt ladda bilen med egenproducerad el är ännu mer avancerat, men utvecklingen av laddboxarna går snabbt framåt med nya uppdateringar och funktioner som gör det möjligt och smidigt för elbilsägare att ladda på egenproducerad el.

Last balansering går att installera med hjälp utav Mjukvara och hårdvara 

Efter att man har testat flertal lastbalanserings enheter så rekommenderas det att man använder connect hårdvara som VCG erbjuder.

Connects USP är att den fungerar på vilken OCPP-laddare som helst, så du kan skapa en kluster med flera OEM-varumärken. 

Prenumerera

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
skriv här så hör vi av oss
OFFICES